Buskens Gastrobar in Gemert

Over ons

De oude ambtswoning van Burgemeester Buskens is omgetoverd tot dé ontmoetingsplek van Gemert. Vroeger was dit al the place to be, alleen toen was het niet voor iedereen toegankelijk. Gelegen aan ’t Ridderplein is de ambtswoning te vinden, met uitzicht op het Kasteel van Gemert.

Nu is de getransformeerde woning benaderbaar voor iedere burger van Gemert en omstreken. Neem eens een kijkje bij ons binnen en ontdek de wereld van Burgemeester Buskens.

Vandaag de dag staan de deuren van onze gastrobar 4 dagen per week voor je open. Geniet van onze cocktail-skills, vers getapte speciaalbiertjes en buitengewone wijnen. Laat je door Buskens verrassen met smaakexplosies waar de burgemeester alleen maar van kon dromen. Ervaar het nu zelf op de prachtige locatie aan ’t Ridderplein.

Geschiedenis

De oude ambtswoning van Burgemeester Buskens heeft een hele geschiedenis. Een ambtswoning (of officiële residentie) is een woning die wordt gebruikt door hooggeplaatste ambtenaren, politieke leiders of staatshoofden. Het is geen gewone woning, maar ook een representatief gebouw dat op een symbolische manier laat zien dat de bewoner van het gebouw macht en autoriteit bezit. De ambtswoning van oud-burgemeester Buskens is eind 19e eeuw gebouwd. Dit was de plek waar de burgemeester woonde en werkte. Maar ook werden er huwelijken voltrokken, contracten gesloten en….. feestjes gevierd! Anno 2022 wordt deze plek nieuw leven in geblazen. Alleen geen gesloten feestjes meer, maar feestjes voor iedereen. Kom zeker eens langs en ontdek de oude ambtswoning aangekleed in een nieuw jasje.